(Cognitieve) Gedragstherapie in Almere

Therapie gaat uiteindelijk om gedragsverandering in het hier-en-nu. Soms komen de gedragsveranderingen vanzelf en andere keren is het goed om daar een stapsgewijs programma voor te volgen. Gedragstherapie richt zich specifiek op het veranderen van je gedrag in het hier-en-nu. Het bestaat veelal uit een aantal praktische oefening, vaak opbouwend in moeilijkheidsgraad.

Gedragstherapie wordt vaak gecombineerd met cognitieve therapie. Cognitieve therapie houdt zich bezig met het veranderen van je denken. Een belangrijk onderdeel daarvan is om je overtuigingen uit te dagen en eens te kijken of dat wat je altijd voor waar aangenomen hebt ook daadwerkelijk waar is. Dit kan bijvoorbeeld door heel concrete situaties aan te gaan (gedrag) en te gaan ervaren dat je overtuiging wel of niet klopt. Gedrag meets denken, ergo cognitieve gedragstherapie.

Blijven er nog onbeantwoorde vragen over, of wil je weten of ik je helpen kan? Bel dan gerust om een afspraak te maken of stuur een email naar mijn praktijk SoulNature Psycholoog Almere, ter attentie van Psycholoog Peter Thijssens.