Counseling in psychologen praktijk Almere

Het fundament waarop de andere therapievormen worden toegepast is counseling, ook wel gesprekstherapie genaamd.

Het gesproken woord is het meest in het oog springende communicatiemiddel van de mensheid. Door elkaar dingen te vertellen leren we elkaar kennen. Zo leer ik jou ook kennen door middel van wat jij mij vertelt over jezelf en over jouw leven. Van daaruit zakken we een laagje dieper en gaan we kijken wat er zich onder de oppervlakte bevindt, wat de onderliggende drijfveren zijn, de onderliggende emoties of de onderliggende overtuigingen. Het brengt je bij datgene wat werkelijk dwars zit en waar je je misschien niet van bewust bent.

De taal gebruik ik ook om uit te leggen hoe de mens in elkaar zitten, hoe de onderliggende patronen werken en hoe onverwerkte stukken uit het verleden geheeld kunnen worden. Dit wordt ook wel psycho educatie genoemd.

Ook in de sessies waarin we andere technieken gebruiken dan counseling zal het met elkaar in gesprek zijn de bedding vormen waarbinnen je je veilig kunt voelen om je stukken uit te werken.

Blijven er nog onbeantwoorde vragen over, of wil je weten of ik je helpen kan? Bel dan gerust om een afspraak te maken of stuur een email naar mijn praktijk SoulNature Psycholoog Almere, ter attentie van Psycholoog Peter Thijssens.