EMDR door SoulNature – Psychologen praktijk Almere

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een moeilijke technische therm voor herprogrammering door de beweging van het oog. Hetzelfde effect van EMDR kan ook bereikt worden door bijvoorbeeld klopjes op de knieën, of door een soort metronoom op de oren.

Door oogbewegingen, “herprogrammeren” we de hersenen om ervoor te zorgen dat deze de traumatische ervaring die daarin is opgeslagen niet lange als emotioneel geladen aanvoelen. De emotionele lading en negatieve gevoelens worden als het ware “gewist”.

EMDR is een relatief nieuwe methode waarvan gezegd wordt dat ze helpt bij het verlichten van traumatische herinneringen. Daarnaast is EMDR ook voor de behandeling van een groot aantal andere psychische stoornissen te gebruiken.

EMDR stelt de hersenen in staat een bepaalde gebeurtenis opnieuw te beleven, om die gebeurtenis daardoor een beter plaatsje te geven dan op het moment van de daadwerkelijke gebeurtenis.

Blijven er nog onbeantwoorde vragen over, of wil je weten of ik je helpen kan? Bel dan gerust om een afspraak te maken of stuur een email naar mijn praktijk SoulNature Psycholoog Almere, ter attentie van Psycholoog Peter Thijssens.