Tarieven en vergoeding bij SoulNature – psychologische praktijk Almere

Wat kost een behandeling?

Therapie sessies

SoulNature werkt met een variabel tarievensysteem, waardoor er voor ieder wat wils is. De intake kost € 95,- en duurt ca. 1,5 uur. Daarna heb je de keuze uit losse sessies of een pakket van 5 sessies; deze sessies hebben een andere prijs dan de intake. Als je een pakket van 5 sessie neemt, verbind je je er aan om ook daadwerkelijk 5 sessies af te nemen; daar tegenover staat dat de prijs per sessie beduidend later is dan als je losse sessies neemt. Therapie sessies duren gemiddeld 1,5 tot maximaal 2 uur.

N.B. het tarief is hetzelfde voor individuele therapie, relatietherapie en gezinstherapie. Het tarief is  vastgesteld op de hoeveel tijd en niet op het aantal personen.

Een overzicht van de mogelijkheden en tarieven vindt u hier.

Coaching sessies

Naast de reguliere therapie sessies is er ook een mogelijk om coaching sessies te doen. Coaching sessies duren 3/4 – 1 uur. Deze zijn met name geschikt voor de meer praktische aanpak en voor als je veel zelf doet, waarbij je mij gebruikt als stok achter de deur en als sparring partner. Coaching is ook mogelijk in abonnementsvorm (half jaar of een jaar), hetgeen uiteraard goedkoper is.

Hoe vaak kom ik langs?

Aantal sessies

Hoe veel sessies je nodig hebt is afhankelijk van je klacht, van je persoonlijkheid en van hoeveel je er zelf aan doet. Tijdens de intake definiëren wat het probleem is waar je aan wilt werken en we stellen concrete werkdoelen op. Na 5 sessies doen we een evaluatie, waarin we kijken of de doelen behaald zijn, of de aanpak werkt, wat wel en niet werkt, en of er bijsturing of een vervolg nodig is.

Hoe lang een therapietraject duur varieert enorm. Sommige mensen hebben aan 1 consult genoeg, anderen zijn meer dan een jaar bezig. Het is van te voren ook moeilijk te voorspellen hoe lang een traject zal duren, omdat je niet weet wat er allemaal omhoog gaat komen en je eigen inbreng (hoeveel je er zelf aan doet, in hoeverre je dingen daadwerkelijk onder ogen wilt komen, etcetera) is ook sterk medebepalend. De ervaring van de afgelopen 10 jaar laat grofweg een gemiddelde zien van 5 tot 10 sessies.

N.B. hoe snel je iets kunt verwerken, los laten, beslissen en/of veranderen laat zich niet afdwingen; er is voor alles een juiste tijd en een juist tempo en dat is niet in jouw of mijn handen, het stuurt zichzelf. Jouw verwerkingsmechanisme weet precies hoeveel jij aan kunt. Jouw aandeel is de bereidheid om mee te gaan in wat zich aandient.

Frequentie

Je bent er zelf vrij in om te kiezen met welke frequentie je langs wilt komen. In het begin van de therapie is dat vaak wat frequenter dan tegen het eind, wanneer je al weer veel meer zelf kunt. De meeste cliënten komen eens in de 2 á 3 weken langs.

Ben je verhinderd, laat het me dan 2 werkdagen van tevoren weten. Dan kan ik nog iemand anders inplannen. Als je je niet tijdig afmeldt, ben ik helaas genoodzaakt het consult in rekening te brengen.

Hoe snel kan ik terecht?

SoulNature heeft geen wachtlijst. Je kunt binnen 1 of 2 weken terecht.

Vergoeding van de kosten van de consulten

De consulten van SoulNature Psycholoog Almere worden door een groot aantal ziektekostenverzekeraars deels vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering (onder ‘alternatieve geneeswijzen).

Om te weten te komen of ook uw ziektekostenverzekeraar de kosten van psychologische hulp dekt, kunt u terecht op de website van mijn beroepsvereniging, de LVPW. Hier vindt u de meest recente lijst van vergoedingen.

www.lvpw.nl/voor-clienten/zorgverzekeraars

Blijven er nog onbeantwoorde vragen over, of wil je weten of ik je helpen kan? Bel dan gerust om een afspraak te maken of stuur een email naar mijn praktijk SoulNature Psycholoog Almere, ter attentie van Psycholoog Peter Thijssens.