Over mijzelf

psycholoog psychotherapeut counselor almerePeter Thijssens – psycholoog in Almere « partner voor verandering »

Ik heet je graag van harte welkom op de website van mijn praktijk SoulNature – Psychologen praktijk Almere.

In 1998 ben ik bij toeval in een meditatiegroep terecht gekomen, een gebeurtenis die mijn leven 180 graden heeft omgedraaid. Mijn werk in de informatica, dat ik tot het jaar 2000 heb gedaan, paste me daarna niet meer en ik ben me gaan omscholen.

In 2003 ben ik afgestudeerd als psychosociaal counselor (HBO). In feite ben ik precies datgene gaan doen waar ik tot dat moment juist het meest bang voor was: werken met mensen. Sindsdien heb ik verschillende functies mogen bekleden in de hulpverlening.

Ik heb gewerkt bij Bureau Slachtofferhulp, als pedagogisch medewerker/groepsleider in de jeugdhulpverlening en als jobcoach en senior persoonlijk begeleider bij mensen met een gesubsidieerde baan.  Ook werkte ik een deel van mijn tijd als re-integratiecoach.

In 2008 ben vervolgens gestart met mijn eigen praktijk. Na de basisopleiding psychosociaal werk heb ik een twee-jarige opleiding tot ademtherapeut (‘rebirthing’) gedaan en ik heb bijscholing gedaan op het gebied van EMDR (traumatherapie) en Opstellingenwerk. Ik ben ook 10 jaar lang actief geweest als meditatieleraar. Innerlijk kind werk, systemisch werk en het werken met hoogsensitiviteit reken ik ook tot mijn specialiteiten. Momenteel volg ik een 4-jarige opleiding astrologie.

De naam van mijn praktijk, SoulNature, vertegenwoordigt de diepere achtergrond van waaruit ik werk: ik combineer spiritualiteit (Soul) en psychologie (Nature). Op een meer praktisch niveau kun je Soul vertalen als het volgen van je innerlijke drijfveren, het leven vanuit van je Hart, luisteren naar je intuïtie, dat doen wat je diepste verlangen is. Nature staat voor het neerzetten van deze diepste wens in de werkelijkheid van alle dag, het opruimen van de blokkades die je daarin tegen houden, het los laten van oude, beperkende patronen, het reinigen van je ego. Het verenigen van deze twee werelden is echt mijn ding, ook voor mezelf. Ik noem het ook wel holistische therapie, omdat ik naar het hele plaatje kijken, naar de gehele mens, zijn omgeving en zijn heden-en-verleden om van daaruit de toekomst te creëren.

Veel psychisch en fysieke problemen zie ik als uiting van het feit dat de levensenergie niet stroomt, dat mensen niet doen wat hun hart hun ingeeft, maar blijven vasthouden aan oude en inadequate overtuigingen en gedragingen, aangepast gedrag vertonen i.p.v. hun authentieke zelf te zijn. Vaak is er een vorm van ‘crisis’ nodig, voordat we de ‘pijn’ die dat veroorzaakt heeft onder ogen durven komen. Therapie is verandering.

Mijn naam is Peter Thijssens. Ik verwelkom je graag in mijn praktijk.

Peter Thijssens

Blijven er nog onbeantwoorde vragen over, of wil je weten of ik je helpen kan? Bel dan gerust om een afspraak te maken of stuur een email naar mijn praktijk SoulNature Psycholoog Almere, ter attentie van Psycholoog Peter Thijssens.