Met welke klachten kan een psycholoog je zoal helpen?

Kan een psycholoog of psychosociaal therapeut mij helpen bij mijn lichamelijke en geestelijke problemen en moeilijkheden?

Iedereen loopt in het leven weleens tegen een probleem aan. Kom je er zelf niet goed uit? Met lichamelijke klachten kun je bij je huisarts terecht, maar een klacht kan ook een psychische oorzaak hebben. In dat geval kan een psycholoog je psychologische hulp bieden. Een doorverwijzing van de huisarts is bij mij niet nodig, je kunt me gewoon opbellen of een mail sturen en een afspraak maken.

Een psycholoog luistert naar je klachten en gaat samen met jou op zoek naar een manier om jouw problemen aan te pakken.

Hoe werkt het?

Je eerste afspraak met de psycholoog is een intake gesprek. Tijdens dit gesprek vertel je iets over jezelf en de reden van je aanmelding. De psycholoog vertelt vervolgens welke behandeling zinvol kan zijn en welk tarief er voor je geldt.

Psychische klachten kunnen verschillende oorzaken hebben. De psycholoog zal daarom ook aandacht besteden aan je verleden en aan je levensomstandigheden. Om een goed beeld te krijgen van je achtergrond en je dagelijks leven, kan de psycholoog je vragen om een vragenlijst in te vullen.

Daarna begint de behandeling. De precieze behandelingsduur hangt af van de klachten en verschilt per persoon. Je werkt zelf actief mee om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Sommige psychologen werken met huiswerkopdrachten.

Een individuele sessie duurt gewoonlijk 1,5 uur.

Welk resultaat kun je verwachten?

De kans is groot dat je klacht na de behandeling is verdwenen. Maar helaas gaan niet alle problemen zomaar over. Als dat ook voor jouw klacht geldt, dan heb je bruikbare adviezen gekregen waardoor je ermee om kunt gaan.

Eén ding is zeker: de meeste mensen voelen zich na een psychologische behandeling beter dan ervoor. Ze hebben meer zelfvertrouwen gekregen en kunnen gemakkelijker praten over hun problemen.

Blijven er nog onbeantwoorde vragen over, of wil je weten of ik je helpen kan? Bel dan gerust om een afspraak te maken of stuur een email naar mijn praktijk SoulNature Psycholoog Almere, ter attentie van Psycholoog Peter Thijssens.